fu'a talafou

Tulaga Eseese o Tausamiga Lantern a Saina

Fai mai le gaosiga o le faʻaaliga o le moliuila o le faʻaaliga o le moliuila na amata i le Tang ma Pese Dynasties, na olaola i le Ming ma Qing Dynasties, ma o lona maualuga na maeʻa i le 2000. O uiga o le faʻaalia o le moliuila o le malosi faʻale-aganuʻu masani, o le suiga o foliga o vaega o moli, ma lanu mauoa ma matagofie.Ma e mafai ona fa'atusalia fa'aaliga lantern autu e tusa ai ma tu ma aga a nofoaga eseese.Aemaise lava i tausaga talu ai nei, o le puipuiga o aganuʻu faʻaleaganuʻu ua faʻamalosia malosi, lea na faʻaalia ai le gaosiga o le moliuila i le fale ma fafo.O ituaiga ma vaega o le Lantern Festival e aofia ai le tele o moli taʻitasi o lapopoa eseese, lea e faʻaalia faʻatasi ai le aganuu o se autu patino.

262160587_439028280963165_7153243535164254191_n

Zigong Lantern Festival

Ituaiga lantern festivals:

1. Laiti lamepa vaega: e masani lava o se vaega moli uiga, le maualuga e itiiti ifo i le 5 mita, po o le umi e itiiti ifo i le 3 mita.

2. Laiti vaega malamalama: vaega malamalama ma le maualuga e sili atu i le 5 mita ma itiiti ifo i le 10 mita;po'o se vaega malamalama e sili atu i le 8 mita le umi ae itiiti ifo i le 6 mita, e pei o fa'aaliga moli fa'atusa manu, e aofia i le vaega o vaega laiti malamalama.

27-幽灵房子

Fa'aaliga Lantern

3. Fa'alapotopotoga moli tetele: fa'apolopolo moli fa'apolopolo e masani ona ta'ua o vaega moli tetele, ma le maualuga e sili atu i le 10 mita ae itiiti ifo i le 30 mita;po'o se umi e sili atu i le 15 mita ae itiiti ifo i le 25 mita.

4. Fa'aopoopo lamepa lamepa: Fa'aopoopo lamepa lamepa lapo'a e le masani ai, ma e na'o nisi taimi e mafai ona va'aia, e masani lava o se lamepa fa'atasi ma le maualuga e sili atu i le 30 mita po'o le umi e sili atu i le 25 mita.

5. Vaega malamalama fanua: O le vaega malamalama o loʻo faʻaalia i luga o le eleele, o le mea masani o le vaega malamalama o tala masani ma faʻataʻitaʻiga o faapaologa, terraces ma pavilion.

1648091259(1)

Festival Lantern a Saina

6. Vaega moli vai: O le gaosiga o le moli faʻaalia na fai mai o vaega moli o loʻo faʻaalia i luga o le vai e tele lava lotus ma iʻa e fesoʻotaʻi ma iʻa.

7. Vaega moli fanua: o fetaulaiga autu ma sikuea faataamilo i le vaega autu o le faaaliga o le vaega moli laufanua, faamoemoe i le faatamaoaigaina ma le faalolotoina o le siosiomaga siosiomaga, atagia ai le autu o le tausamiga lantern, ma le i ai foi le galuega tauave o le faamatagofieina o le siosiomaga.


Taimi meli: Apr-07-2023